Over mij

Mijn naam is Monique.

Getrouwd en moeder van, inmiddels volwassen, 2 zonen en 1 dochter. Ik woon in Bornerbroek, waar ook mijn praktijk aan huis gevestigd is. Een rasechte tukker. Ze zeggen wel eens een nuchtere tukker, maar dat ben ik niet helemaal. Anders zou ik niet voor dit vak hebben gekozen.

Wat voor veel tukkers wel een uitdaging is, is praten over gevoel en toen ik met mijn praktijk begon 15 jaar geleden was het allemaal nog vaag en zweverig voor de meesten.

Maar ik wilde diepgang, weten wat er in iemand omging en was altijd bezig met mijn innerlijke wereld. Wat is de zin van het leven? En ik loop vast als het te rationeel word. Wat een eye opener toen ik begreep dat ik de wereld voelend waarnam. En daar de kwaliteiten van ging zien.

Was ik bewust? Nee een hele tijd niet. Zoals veel mensen heel onbewust leven. Ik kwam met een klap in de realiteit terecht en moest meer gaan voelen. Ik voelde heel veel maar kon dit ook goed verbergen door te onderdrukken en het niet te laten zien. De geboorte van mijn kinderen gooide alle remmen bij me los qua emoties. Ik wist niet dat ik zoveel liefde kon ervaren.

Tijdens alle fases werd ik daarnaast ook behoorlijk geconfronteerd met mijn beperkte overtuigingen en angsten. Achteraf kan ik er dankbaar voor zijn. Ik ben blij dat ik mensen/coaches op mijn pad heb gehad waar ik mee kon delen want ga er als ouder maak je een sprong in het diepe. Zonder te weten wat kinderen allemaal gaan spiegelen van jouw oude patronen.

Het heeft ervoor gezorgd dat ik me helemaal heb vastgebeten in deze materie. De innerlijke mens. Mezelf en anderen bevrijden van zwaarte en saboterende patronen.

Met vallen en opstaan, dat wel.

Ik voel nog steeds een enorme drive om me te verbinden met mensen en nu ik ouder ben voel ik ook hoe belangrijk het is om niet alleen te blijven zeulen met een volgepropte  rugzak. Want dat heeft effect op al onze relaties. Ik zie hoe individualistisch we in Nederland kunnen zijn en heb dan ook de wens dat het woord therapie of coaching in het alledaagse rijtje komt, zoals we ook de elctriciën bellen voor een klus.

Na het afronden van de Academie voor Psychodynamica (www.psychodynamica.nl) ben ik in 2008 gestart met mijn eigen praktijk. Omdat ik daarna niet meer gestopt met ontwikkelen heb ik vervolgens andere opleidingen gedaan. Waaronder 2 jaar Intuïtieve coaching/mediamieke training,
PSYCH-K en andere korte opleidingen. In mijn boekenkast heb ik zo'n beetje 150 boeken staan op het gebied van persoonlijke ontwikkeling.

Ik volg nog steeds elk jaar diverse workshops, bijscholingen en trainingen. Ik blijf mezelf ontwikkelen en prikkelen, want mijn eigen proces blijft gewoon doorgaan😃.

 

  Mijn grootste drive:

  Je laten voelen dat je niet alleen staat in je proces. Ik herken heel veel in jou.

  Op een eenvoudige manier inspireren en helpen zodat je meer innerlijke vrijheid gaat ervaren.

  Dat de beste relatie in jouw leven, de relatie met jezelf gaat zijn en in de verbinding met jezelf je alle levensvreugde en kracht gaat ervaren waar je mee geboren bent.

  Om in de gesprekken samen tot een maximale zielsverbinding te komen waarbij de inzichten als vanzelf ontstaan.

  En je de liefde voor jezelf en het leven gaat ervaren.