Over mij

Ik ben Monique Stamsnijder, getrouwd en moeder van 3 volwassen kinderen. Ik woon in Bornerbroek, waar ook mijn praktijk aan huis gevestigd is. 

Mijn eigen struggles hebben ervoor gezorgd dat ik me helemaal heb vastgebeten in de zoektocht naar mezelf. Ik kwam mezelf behoorlijk tegen, maar het is het allemaal waard geweest. Met vallen en opstaan ben ik meer dan ooit mezelf geworden.

Ik voel nog steeds een enorme drive om te leren en mensen te doorgronden. Ik ben zo lang ik me kan herinneren op zoek naar de diepere zin van het leven. En juist in mijn eigen innerlijk conflict heb ik de kracht gevonden om het beste in mezelf naar boven te halen.

Na het afronden van de Academie voor Psychodynamica (www.psychodynamica.nl) ben ik in 2008 gestart met mijn eigen praktijk. Vervolgens heb ik de opleiding intuïtieve coaching gedaan, PSYCH-K en elk jaar diverse workshops en trainingen. Ik blijf mezelf ontwikkelen en prikkelen, want mijn eigen proces blijft gewoon doorgaan. Maar mijn focus is veranderd van zwaarte naar meer lichtheid. 

Als ik vrij ben van ballast en vol levenslust, kan ik het beste van mezelf geven aan jou.

In tijden dat het minder goed ging, durfde ik dat niet goed te delen. Ik had het gevoel dat anderen mij niet begrepen en zo sloot ik mijn gevoelens soms af. Ik wilde niet mijn kwetsbaarheid laten zien. Inmiddels weet ik nu dat therapie en mezelf laten coachen me verder heeft gebracht in mijn proces. 

Ik besef me hoe belangrijk andere mensen voor me zijn geweest. Hoeveel weerstand ik ook voelde om me open te stellen, ik ben blij dat ik daardoor meer vanuit mijn hart ben gaan leven. Het zoeken naar ondersteuning voor mijn ziel is de beste beslissing die ik ooit gemaakt heb.

Het versterkte mijn vermogen om mijn hart te volgen, mezelf leuker te vinden en compassie te hebben met mensen die heel anders in het leven staan dan ik. We zijn allemaal studenten en docenten en hebben elkaar nodig om te leren.

Het is mijn drive geworden om anderen te motiveren en te laten voelen dat ze niet alleen staan in hun proces. En dat kwetsbaarheid juist enorm krachtig kan zijn.