Ouder/kind* traject

Kind (lees: jongere/jongvolwassene)

In veel gezinnen komen wel eens conflicten voor, dat is logisch en aannemelijk. Als deze conflicten uit de hand lopen en ze jou als ouder of jongere dusdanig beïnvloeden op een negatieve manier, dan is dit traject wellicht zeer behulpzaam voor jullie, wanneer jullie samen dit traject aangaan. 

Het doel van dit traject: samen meer verbinding creëren, een betere band met elkaar en begrip voor de conflicten die plaatsvinden, met als gevolg dat je ze samen kunt oplossen. Omdat conflicten altijd een diepere lading met zich meedragen, hetzij uit het verleden (vaak onverwerkte emoties of patronen) van de ouder, hetzij door de problematiek of gevoeligheid van de jongere etc. worden ze vaak gezien als het probleem van de ander terwijl het nagenoeg altijd een innerlijk conflict van de persoon zelf is.

Zonder conflict is dit ook een zeer waardevol traject, het geeft de ouder inzicht en handvaten door het gedrag van je kind als spiegel van jezelf te zien. De jongere komt veel meer in zijn/haar eigen kracht te staan.

Graag geef ik een mondelinge toelichting op dit traject omdat persoonlijk contact zoveel meer kan bieden dan woorden alleen.