Het geheim van Levenskracht:

Je hebt het al, alleen weet je het nog niet. (Rajshree Patel)

Begrip van de natuurwet 'energie volgt aandacht' kan ervoor zorgen dat een heleboel zaken waar je je druk om maakt of waar je steeds opnieuw je energie aan geeft gemakkelijker laat gaan. Omdat je snapt dat alles Hier en in het NU alleen maar te ervaren is. En geen verhaal nodig heeft.

Los van het mentale denken dat allerlei lijden veroorzaakt.

Het is energie van het leven zelf dat continue door ons heen stroomt. We hoeven alleen maar waar te nemen. Niet vanuit het denken maar vanuit ons Bewustzijn. Ook wel presence/aanwezigheid genoemd. 

Uit de feedback van cliënten blijkt dat zij door Bewust Zijn van hun (levens)kracht en de kennis hierover, veel meer plezier en vertrouwen hebben gekregen in zichzelf. Je hoeft  geen ellenlange therapieën te volgen.

We zijn geboren met deze kracht maar er niet bewust mee opgevoed. Voor mij was het alsof ik iets nieuws kreeg wat me heel veel energie gaf, maar ik het al die tijd had 'laten liggen'. 

Onze levenskracht maakt levendiger en geeft enthousiasme en energie in ons leven. Als baby hebben we nog geen persoonlijkheid ontwikkeld en kunnen we alleen maar reageren vanuit deze bron. Gaandeweg hebben we allerlei (waarvan veel belemmerende) patronen ontwikkeld en zijn we ons eigenlijk niet meer bewust van deze scheppende kracht. Het is niet zichtbaar en daarom vaak onbegrepen.

De wereld van tegenwoordig laat zien wat dat met ons heeft gedaan. Er is veel onvrede en depressie. Gelukkig zien mensen steeds meer het belang van 'innerlijk werk' om een zinvol leven te kunnen leiden, in harmonie met onszelf en anderen om ons heen.

De grootste verslinder, ons denken, kost bergen energie, negatieve gedachtes verhinderen onze potentie. Maar! Er is veel mogelijk om deze aangeboren kracht voor je te laten werken door je er bewust mee te verbinden. Het vraagt een shift in focus naar ons hart.

Voor mij persoonlijk heeft het bewuster toepassen hiervan (naast 20 jaar persoonlijke ontwikkelingstrajecten) een extra dimensie toegevoegd in mijn leven, waardoor ik het beste kan geven van mezelf, aan jou.