Ouder/kind

Kind (lees: jongere/jongvolwassene)

In veel gezinnen komen wel eens conflicten voor, dat is logisch en aannemelijk. Als deze conflicten uit de hand lopen en ze jou als ouder of jongere dusdanig beïnvloeden op een negatieve manier, dan is dit traject wellicht zeer behulpzaam voor jullie als ouders.

Soms staan niet beide ouders hiervoor open, ook dan heeft het als enige ouder zeker zin om te kijken naar je eigen patronen. Als de ouder zichzelf goed kan reflecteren zonder schuld of schaamte heeft dat een positief effect op je kind. 

Het doel van dit traject: 

  • Gaan zien welke oude patronen of onverwerkte emoties jouw kind in jou als ouder spiegelen. 
  • De aandacht van het kind verplaatsen naar jou als ouder, hierin zit de kracht
  • Vertrouwen krijgen in jezelf zodat je krachtig en liefdevol kunt zijn ondanks naar gedrag
  • Innerlijke rust bij jou als ouder en meer begrip voor het gedrag 
  • Beter kunnen begrenzen
  • Meer verbinding creëren, een betere band met elkaar en begrip voor de conflicten die plaatsvinden

En samen verbinding maken vanuit liefde voor elkaar!

Omdat conflicten altijd een diepere lading met zich meedragen, hetzij uit het verleden (vaak onverwerkte emoties of patronen) van de ouder, hetzij door de problematiek of gevoeligheid van de jongere etc. worden het vaak geprojecteerd. Dus de ander is het probleem. Terwijl het nagenoeg altijd een innerlijk conflict van de persoon zelf is.

Zonder conflict is dit ook een zeer waardevol traject, het geeft de ouder inzicht en handvaten door het gedrag van je kind als spiegel van jezelf te zien. De jongere komt veel meer in zijn/haar eigen kracht te staan.

Graag geef ik een mondelinge toelichting op dit traject omdat persoonlijk contact zoveel meer kan bieden dan woorden alleen.