PSYCH-K®

PSYCH-K® is een eenvoudige methode waarbij stress en belemmerende overtuigingen worden omgezet in ondersteunende en stimulerende overtuigingen. 

Bij stress zijn onze beide hersenhelften niet meer verbonden. Door middel van balansen (PSYCH-K® oefeningen) zet je beide hersenhelften weer in beweging om zo de overtuiging te veranderen (zie hieronder meer uitleg over balansen).

Een belemmerende of destructieve overtuiging is een diepgewortelde gedachte of zin die zich maar blijft herhalen in jezelf (zoals het gaat me toch nooit lukken of ik ben niet goed genoeg). Het is jouw waarheid geworden. Zodanig dat het je leven negatief beïnvloedt en beperkt. 

In sessies wordt vaak duidelijk dat we vooral veel belemmeringen kunnen opnoemen over onszelf. Het bedenken van positieve overtuigingen blijkt een stuk lastiger te zijn.

De meeste mensen merken na het doen van een balans-oefening in hun lichaam en een bevrijdend gevoel. De nieuwe overtuiging heeft de plaats ingenomen van de oude.

Zie het 5 minuten filmpje van celbioloog Bruce Lipton over PSYCH-K.

PSYCH-K

Gedachten zijn krachten

Gedachten zijn krachten

Elke belemmerende gedachte veroorzaakt een verstorende reactie in het lichaam. Elke ondersteunende gedachte geeft het immuunsysteem kracht en balans.

Lees meer
Bewustzijn

Bewustzijn

In PSYCH-K® maken we gebruik van het verruimde bewustzijn, bestaande uit het hogere bewustzijn, het bewustzijn en het onderbewustzijn.

Lees meer
Balansen

Balansen

De oefeningen die we gebruiken bij PSYCH-K worden balansen genoemd. Het effect van deze balansen zorgen voor verlichting en (letterlijk) balans.

Lees meer